BEZ CENZURE | Rio Tinto ekološka kataklizma | Miroslav Mijatović, Mirjana Lukić i Zlatko Kokanović

7 хиљ. приказа9

  U najnovijem izdanju emisije "Bez cenzure" gosti su bili Miroslav Mijatović iz Podrinjskog Antikorupcijskog tima, doktorka Mirjana Anđelković Lukić i Zlatko Kokanović iz udruženja "Ne damo Jadar". Tema je "Rio Tinto - ekološka kataklizma".

  Za Milorada Mijatovića ekološka pitanja nisu samo pitanja očuvanja životne sredine, već i zdravlja čitave nacije. Za Mijatovića dolazak Rio Tinta u okolinu Loznice znači pretnju za ekološki mikrosistem ovog regiona. Ta kompanija zajedno sa Vladom Srbije i nadležnim institucijama učestvuju u zločinu nad čitavom Zapadnom Srbijom koja se ustupa za ekološku katastrofu koja predstoji. Doktorka Anđelković Lukić upozorava da je Beograd ekološka tempirana bomba jer je okružen ekološkim crnim tačkama poput Vinče, Obrenovca Pančeva i Smedereva. Uzimajući u obzir blizinu termoelektrana i veliki broj sekundarnih individualnih zagađivača nije čudo da je srpska prestonica jedan od najzagađenijih gradova u Evropi. Doktorka Anđelković Lukić upozorava da otvaranje rudnika u Jadru znači veliku opasnost i po vazduh i po vodu i po zemlju. U vazduh će odlaziti aerosoli od kopanja, u vodu će se izbacivati restlovi i nusprodukti od prerade rude, a zemlju će devastirati eksplozije prilikom kopanja rudnika. Kokanović upozorava da će stanovnici Jadra životima braniti svoju zemlju. Iako je cena stambenog kvadrata povećana u Loznici i okolnim mestima ovaj kraj će doživeti sudbinu Smedereva odakle dolaze po prvi put ekološke izbeglice.

  Follow us:
  Bcenzure​
  ktvbezcenzure​
  BezUstrucava...
  KTVBezCenzure​

  Podržite naš rad ukoliko ste u mogućnosti!
  Uplata preko PayPal - slobodnaprodukcija@gmail.com
  Uplata na račun - 160-5800100950337-43 Banca Intesa A.D.
  Hvala Vam svima što podržavate naš rad!

  Copyright: KTV televizija ( maj 2021. )

  Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!

  Објављено Пре 2 месеца

  Коментара

  1. Milja Rodic

   Molim Vas napravite i jednu emisiju o Makišu!

  2. D

   I sta ce posle ostaviti u tim kopovima , radioaktivni otpad . . . ?

  3. D

   Prosle godine sam komentarisao neku karikaturu , virus korona bezi od Vucica ! Moj komentar je bio upucen srbima , " koronu mozda i prezivite al Vucica necete sigurno " !

  4. Biljana Markovic

   Хвала Вам што се бавите овом темом! Велики поздрав за госте. Бранићемо Западну Србију!

  5. Dafina Bre

   Prosto se utrkuju da sto pre uniste Srbiju i da je svedu na Beograd😡

  6. Mico Micic

   Cela Srbija treba da ustane protiv otvaranja bilo kog rudnika litijuma u Srbiji . Nijedan od njih nece ovom narodu i zemlji doneti nista dobro ,vec trajno unistenje ove zemlje i svega vrednog na njoj. Jedinu korist donosi toj Multinacionalnoj kompaniji i" nasoj" bagri koja jeu tu svrhu dovedena i instalirana ovde ,posle petog oktobra. Taj olos je tu da zavrsi posao za koji je unapred debelo placen ,a sad je doslo vreme ispuni svojdeo dogovora. To je takav nevidjeni olos ,za koji ne postoji nista sto je sveto ,vec je sve na prodaju,pogotovo ako su u svemu tome oni "dobri".Cela Srbija mora ustati i odbranititi pravo na zivot i zdravu zivotnu sredinu za sebe i svoju decu, a ovu olos privesti pravdi ,da odgovara za veleizdaju i zlocin prema sopstvenom narodu.Isto tako trenba dok nije kasno stati na put unistavanju prirodnih resursa u bilo kom kraju ove napacene zemlje. Zaustaviti pod hitno inistavanje stotina hektara suma u okolini Kosjerica i oTvaranje novih kamenoloma . U to delu Srbije u u je toTalno unistavanje suma i pretvaranje u pustos zahvaljujuci vrhu najgore stranke i njihovoj firmi Metalfer iz S.Mitrovice koja ima ekskluzivno pravo na kamenolome u ovom kraju i otvara ih gde Selo Mrcice i sume i prirodu su bukvalno unistili i unakazili ali i dalje ne staju u svojim zlocinac

  7. cik cak

   Registrovati ekolosku stranku i na izbore ako cekamo da nam Vucic resi probleme doslovce pocrkat cemo kao pacovi.

   1. cik cak

    @Vladislava Čvorić dobra organizacija sve resava ekoloski pokret je dobro organizovan samo da se ne uvali bia sa svojim ili paralelnim spijunima.

   2. Vladislava Čvorić

    Nema ništa od izbora. Tu sjaši Kurta da uzjaši Murta, dolaze na vlast jedni te isti poslusnici. Ovo se rešava samo sveopštim ustankom!

  8. cik cak

   Kakav smo mi narod kad smo dozvolili da nam hrvatica bude predsednik vlade Srbije. Dali bi hrvatska dozvolila da srbin bude predsednik hrvatske vlade.

   1. cik cak

    @Vladislava Čvorić Moze da bude i Jova Jovanovic on se predstavlja hrvatom za razliku od ovog strasila koja je hrvatskim policajcima na moru izjavila da je hrvat imate snimak na yut yub.

   2. Vladislava Čvorić

    A šta je Zoran Milanović, predsednik Hrvatske?!? Ako to nije srpsko ime i prezime onda ne znam koje jeste?!?

  9. Снежана Вајагић

   ZABORAVIH,ODLIČNA EMISIJA

  10. Снежана Вајагић

   lJUDI moji šta je ovo.Čula sam da je još 2017 GOD OVO POTPISANO,...Sada odgovara okupatoru i počinje urušavanje,2015 god ,,Briselski sporazum,, do 2020 polalko je gamad da ne izazove haos predavala sve,a zadnja je ,,Elektroprivreda,,Zatim imamo dogovor,Slina je tada rekao da je ,pazi ovo ,Radni ugovor sa Austrijom o vraćnju terorista iako je austrij.ministar dva puta potvrdio da postoji .-UGOVOR između Austrije i Srbije o readmisiji...I,PAZITE SADA ,u vreme kada ih ne žele,u vreme kada ih EU VRAĆA U SRBIJU I TO NAM SAOPŠTAVA UNHCR -sr i u IZVEŠTAJU KAŽE,,samo u martu vraćeno 4000 u februaru 3000,,(imate na soinfo.org migranti,)i ttd ,istovremeno ne pominjući zašto ih SRBIJA NIJE VRATILA U MAKEDONIJU...Šta nas očekuje jasno je jer je jedino Srbija DOBILA 15 registratora ilegalnih terorista kada uđu u Srbiju da se evidentiraju,sutradan dolazi Nehamer aust.minis.unutraš.poslova i potpisuje SPORAZUM SA AUSTRIJOM U VANREDNIM SITUACIJAMA A TIČU SE ILEGALNIH TERORISTA...prevedeno,to bi vam značilo da Srbija u slučaju da NEGRNU HILJADE NJIH ZADRŽI TERORISTE OVDE I ČUVA GRANICE EU.Obećana je lova,ološ se ugradila i tek nas očekuje GORE BOMBARDOVANJE OD RIO TINTA ...2015 JE POČELA IZBEGLIČKA KRIZAi mi za 5 god več vidimo da ih je mnogo više u Somboru 4000,u Šidu hiljade...Lagano ,POTPISANO se ostvaruje ,a teroristi raspoređuju po Srbiji.Ima ih 40 000 ,možda sada i više...MOLILA BI VODITELJA DA POZOVE RELEVANTNE GOSTE KOJI POZNAJU I PRATE STANJE U VEZI ILEGALNIH TERORISTA ...npr.pošto u Somboru radi tim lakše ,da pozove nekog od branioca,MEŠTANINA Sombora od divljaka....SVI IZBEGAVAJU DA PRIČAJU O ZLU I POŠASTI....Niko ne poštuje međunarodno pravo na čega se ološ Soroševa prima...pa u Srbiji gde plivaju političari,gde je haos od korupcije,samovolje poštuju se neka prava ilegalnih terorista.Ode se radi da je potpisao bolesnik da Srbija bude HOT-SPOT....

  11. cik cak

   U slucaju unistenja prirodne sredine susedne drzave ko ce da plati odstetu rio tinto ili poreski obveznici Srbije. Gospodo politicki se organizujmo i prvi lokalni i republicki izbori skidajmo tu bagru koja zeli da nas unisti. Te njihove price da je polititika ekoloska organizacija ne osvrcimo se jer sve je politika politika je i nas zivotni opstanak. Sve je politika. Samo je od boga njima dato da se bave politikom a nama ne more mars bagro ne opevana.

  12. Vladislava Čvorić

   Beograd je jedna velika spavaonica. Nama su uzeli Makiško polje i preimenovali ga u jedno veliko gradilište čime Beograd ostaje bez vode - i niko nije prstom mrdnuo, niko od "Beogradjana" nije izašao na ulicu! Kad su protesti u Beogradu, uvek je više šetača u Knez Mihajlovoj nego na njima. Zato nemojte da se uzdate u to da će se u Beogradu rešiti ekološki problemi Srbije. Ovde žive zombirani ljudi! Svako u svojoj sredini mora da ustane, mora da ustane čitava Srbija da bi se maklo ovo zlo sa vlasti!

  13. cik cak

   Predsednik Srbije, clanovi vlade, sastav parlamenta su vecinom srbi precani ili ne srpske nacionalnosti ciji preci su 1914 godine u austrijskim uniformama jurisali na Srbiju i Macvu i Cer tako da njihovi potomci koji su okupirali Srbiju ne dozivljavaju Srbiju kao otadjbinu nego kao plen. Tako se i ponasaju samo ih zanimaju ministarske provizije sve drugo im nije vazno dok mi mirno posmatramo sta nam kolonijalni namesnici rade.

  14. Milan Petrovic

   Treba vas potrovati kad niste u stanju da izadjete na ulicu i izborite se za svoja prava.

  15. Milan Jovanovic

   Rio Tinto radi u Srbiji od 2005 / 2006 sada je 2021 gde ste vi borci za ekologiju bili do sada.Moje misljenje da ovo sto sad pricate neki lobi finansira.Videcemo i koji.

   1. Podrinjski Antikorupcijski Tim Pakt

    kao prvo - RT ima godišnji fond za istraživanja, a ovo su i dalje istraživanja...tek sledi procedura za pribavljanje dozvola za kopanje (što ćemo rušiti na sve načine)...kao DRUGO - ništa nije potpisano i svi iz Vlade koji govore da je nemoguće oterati RT lažu, jer nikakav obligacioni odnos sa kompanijom država nije stvorila...kao TREĆE - prve informacije o rezultatima istraživanja RT PAKT je pribavio krajem 2019. godine kada smo ih i obelodanili....i odatle je sve krenulo... kao ČETVRTO - ni dan danas RT nema adekvatne odgovore na pitanja javnosti...tako da...

   2. Југослав Николић

    И, шта ако ради од 2005/6, 4,2,3...? Да их пустимо да нас растерају, ето, људи(?) су ту 15 година, стекли права да трују и терају, је ли тако? Лоби очекујеш, зашто одмах не кажеш који? Конкурентски није, исто би били загађивачи и исто третирани. Нафташки лоби, па њима смета литијум и батерије, уједињени с руско-арапским нафтним тајкунима, затим антинуклеарни, који већ? Само је невероватно да се неки људи сами залажу за опстанак, без лобија. То је невероватно за лоботомиране, њима увек треба лоби.

   3. cik cak

    Zato sto je ovo kolonija.

  16. Vesna Lazic

   Borba protiv rudnika je borba za život.A zna se kako se bori za život.Cela Srbija treba da odbrani deo svoje teritorije ,da spreči pljačku i trovanje naroda.

  17. Југослав Николић

   Набрајања врста загађења би требала да буду пропраћена резултатима мерења током неког периода, овако произвољно наведена могу бити злоупотребљена. Такође, раздвојмо руднике од термоелектрана, од депонија, и од загађења аутомобилима. Овако заједно расправљајући о свему пропуштамо најзначајније моменте у разматрању појединачних опасности које доносе свака од ових врста загађивача. Рудници су нови загађивачи који одједном могу потпуно уништити четвртину Србије као настањиве територије, зстим пољопривредно и туристички привредно оријентисане, што се не може допустити!

   1. Podrinjski Antikorupcijski Tim Pakt

    poštovani gospodine Nikoliću, sve izrečeno u emisiji možemo potkrepiti debelim dokazima...prikupljena dokumentacija odavno je prešla 10 kg...na SANU je prošle nedelje rečeno da će za 40 godina na deponiju biti isporučeno 47.000 tona ARSENA !!! Valjda je dovoljno da dalje ne raspravljamo...

  18. Vladislava Čvorić

   Vlast je licemerna. Navodno ulaze trud u povratak mladih na selo i oživljavanje sela, a sa druge strane nastoji da otvaranjem ovakvih rudnika opustoši Zapadnu Srbiju koja je plodna i naseljena. Poručimo im, ne samo marš sa Drine, nego i marš iz Srbije!!!

  19. Mare

   Ocekujemo najmasovniji protest protiv rio tinta i blokadu otvaranja rudnika, pozivamo celu Srbiju da dodje na protest i isteramo zlo iz naše Srbije.

  20. Čuljko Čuljkovci

   Kokanoviću ti zagadi jezik "znači,," to je razllog da ne gledam pamee ljude.